Prvenstvo Srbije u kros triatlonu je uvek zanimljivo takmičenje. Više blata, manje blata, voda u jezeru 17C/22C, kiša sa vetrom ili sunce koje prži… Niko se do sada nije žalio da je previše jednostvano, lako ili dosadno. Naravno, tako je bilo i ove godine – Iva je glavom pokušala da prelomi stablo cera, Danijela je kvarila kočnice na bajsu, razni su probali salto u blatu, ali su svi završili trku. Medalja naravno ima, pogledajte rezultate, ali važnija je volja, zalaganje i neodustajanje uprkos svemu!

Sporticusovi triatlonci su pokazali da se triatlon u Beogradu konstantno razvija i da narednih godina možemo očekivati ozbiljne takmičare koji će nas predstavljati na velikim trkama.

Na trci su, takođe, bile vidljive posledice velike trenažne pauze izazvane pandemijom. Videlo se i koliko je ko radio u kućnim uslovima, kao i u periodu od početka organizovanog treniranja. Triatlonci iz Sporticusa su osetili koliko je teško raditi trku sa tri meseca bez plivačkih treninga. Nadamo se da ćemo tokom takmičarske sezone uspešno popravljati formu i da će se to osetiti na trkama.

 

Photo creditEmily Wilson Photography